25 Aralık 2010

ULUDAĞ ARICILAR DERNEĞİ TOPLANTISI



Uludağ Arıcılar Derneğinin bu ayki tanışma ve bilgilendirme toplantısı bugün yapıldı.

Derneğin toplantıları kış aylarının son cumartesi günü saat 10.00 ile 14.00 arası Merinos kongre ve kültür merkezinde yapılıyor.




Derneğin başkanı Refik BERİ açılış konuşması yaparken.


U.Ü. AGAM Md.(Arıcılık Geliştirme ve Araştırma Merkezi) Prof.Dr. Levent AYDIN Organik asitlerle ilgili bilgiler verdi.


Uludağ Arıcılar Derneğinin iki yılda bir organize ettiği Marmara Arıcılık Kongresinin 5.si 2012 yılında Bursa'da yapılacak.




AGAM Üyesi, Uludağ Arıcılık Dergisinin editörü de olan Doç.Dr. İbrahim ÇAKMAK,
kimyasal ilaçların kalıntı sorunu ve varroanın ilaçlara bağışıklık kazanması gibi nedenlerden dolayı dünya arıcılığının organik asitlere ağırlık verdiğini, Türk arıcılarının da organik asitleri kullanmaları gerektiğini, ancak arıcılarımıza organik asitleri kullanırken gerekli önlemlerin alınması gerektiği söylensede uyarılara yeterince dikkat etmedikleri ve kullanım dozlarına uymadıkları için arıcılara organik asitleri tavsiye etmekte tereddüt ettiklerini söyledi.

Arıcıların organik asitler ve arıcılık uygulamaları ile ilgili yaptıkları farklı uygulamaları kağıda dökerek (derneğin uygun gördüklerini ve imla hatalarını düzelterek) dergide yayınlanmak üzere göndermelerini istedi.



Toplantının bazı bölümlerinde, arıcıların yapmış olduğu uygulamalar karşılıklı konuşma şeklinde tartışılıyor.



Toplantıda arıcılıkla ilgili slayt sunumları da yapılıyor.


Dernek toplantı sonrasında http://www.baybir.org/ Bursa İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne uğradık, birlik yöneticilerinden Hasan CENGİZ hocam, Mehmet GENÇÜNAL ve ben biraz fikir alış verişimde bulunduk.



1 yorum:

HB dedi ki...

Dergide yayınlanmak üzere arıcılardan organik asit uygulamaları istiyorlar demek ki... Biraz zor gönderen bulurlar. Şimdi inadına arıcılar gönderirmiş.

Ancak toplantı salonunda ne kadar çok tanıdığımız varmış.

2012'de eğer müsaade ederlerse öyle bir sunum yapalım ki yine süremiz 15 dakika iken 55 dakikada bitirelim Allah ömür verirse... Arıcılarda insandır ve sonuçta magazini severler.